You are here: Home > Informace o medu > Med jako výživná kvalitní potravina

Med jako výživná kvalitní potravina

Med je velmi specifická potravina. Samozřejmě jde o cukr a nemůžete se domnívat, že pokud nahradíte jsou extrémní spotřebu rafinovaného cukru stejným objemem medu, že zhubnete. Každopádně med obsahuje také jednoduchý cukr, ale nerafinovaný plus značnou dávku vitamínů, minerálů a enzymů a to ho činí z výživového hlediska naprosto jedinečným.
Trávení medunezatěžuje váš organismus a přeměna tohoto jednoduchého cukru na energii probíhá bez toho, že by zatěžovala tělo toxickými látkami tak jako při konzumaci cukru nebo potravin z něj vyrobených.

Med obsahuje vitaminy skupiny B, C, stopové prvky – draslik a hořčik.

Med má mírně antiseptické a hojivé účinky na kůži, pomáhá při léčbě nemocí srdce, jater, žaludku, střev, ledvin a při chřipkových onemocněních.

Jeho používáním se rozšiřují krevní cévy, což je důležité při léčbě vysokého tlaku.

Mírní nervovou vyčerpanost a léčí nespavost.

Lesní medy jsou bohatší na železo, mangan, draslík, vápník a kyselinu fosforečnou.

Přičítá se jim význam pro tvorbu krve, pro vývin kostí a zubů.

Medy květové se považují za dietetické; obsahují vyšší podíl bílkovin.

Poslat odpověď